Acts

 

KinderKookCircus

 

Pretkok Leo is een echte kindervriend. Hij weet alle kinderen enthousiast te maken voor koken en circusactiviteiten. Al eerder verzorgde Pret op Recept speciaal voor diabetespatiëntjes een kinderkookcircus. Hierbij werd speciaal gelet op de energie in de verschillende ingrediënten en de koolhydraten. Daarna ontwikkelde Pret op Recept voor Festival Mundial een kinderkookcircus met themakoken, waarbij we hapjes van alle continenten maar vooral uit derde wereldlanden bereidden.

Ongeveer 300 kinderen aan de kook, dat kun je aan de Pretkok overlaten!

 

Vanaf heden wordt het kinderkookcircus, het leukste en meest kindervriendelijke kook- en circusfestijn, ook op straatfestivals en scholen georganiseerd. Maar het is uiteraard ook op allerlei andere locaties mogelijk. Als er maar gebruik gemaakt mag worden van gas. Hierbij vraag ik overigens altijd om hulp van vrijwilligers en/of gastouders. De keuken is verder alleen het domein voor de kinderen.

 

Papa’s en mama’s maak je niet druk, alle kinderen komen aan de beurt als zij een plekje in de keuken hebben bemachtigd. Wel eerst koksmuts op en schortje aan en daarna niet vergeten de handen te wassen. Ouders die het toch wagen in de keuken te komen, worden onverbiddelijk aan de afwas gezet!

 

Alles is mogelijk: van pannenkoeken bakken tot met z’n allen toetjes maken (natuurlijk niet uit een pakje, maar zelf aan de slag met verse ingrediënten). We doen alles zelf, zelfs de afwas! Als er tijd over is nemen we een kijkje in de grote Pretkoffer; die gaat mee naar elk KookCircus.

 

Wat dacht u van jongleren met eieren, servetten gooien, bordjes draaien of een kippetje maken van een theedoek.

 

Laat je verrassen door de enige echte Pretkok Leo!

 

Actiepunten betreffende kinderkook activiteit...

• Is de ruimte geschikt voor het aantal kinderen

• Mag er gekookt worden

• Mag er lawaai gemaakt worden

• Is er gelegenheid tot handen wassen

• Is er een afwasvoorziening bij de hand

• Is er voldoende ventilatie aanwezig

• Mag er op de vloer geknoeid worden

• Is er omkleedruimte voor de Pretkok

• Kunnen we gebruik maken van bestek, service, bekers, glazen, servetten of brengt de Pretkok dit mee

• Zijn er vrijwilligers aanwezig om te helpen (De Pretkok doet nooit alleen de afwas)

• Is er warm water aanwezig

• Vlakke ondergrond

• Is er blusmateriaal aanwezig

• Is er een EHBO set aanwezig

• Overkapping / tent (windvrije ruimte i.v.m. gas)

• Zijn er afvalcontainers geregeld

 

 

Naar boven ^

 


 

Hoge Heren

 

Sjiek en op Hoog niveau zullen zij uw gasten blij verrassen met hun galante en gastvrije ontvangst. Deze Hoge Heren, strak in het pak, zorgen ervoor dat uw gasten een vrolijke en lange avond te wachten staat.

 

Naar boven ^

 


 

Beroepen op Stelten

 

Bedenk een beroep en van deze vele beroepen die je zojuist bedacht hebt hebben wij er al vele op stelten gezet.

Van Paardendresseur tot Bouwvakker, van Ober tot Hoogleraar, van Arts tot Tuinman, Van Lakei tot Pretkok. U kunt het zo gek niet bedenken en er kan een creatie op maat gemaakt worden.

 

 

Naar boven ^

 


 

Museum Nacht

 

Het Scheepvaart Museum in Rotterdam wenste voor een speciale gelegenheid beroepen als Kok, Matroos en Schipper op een ludieke manier uitgebeeld. Deze hebben wij speciaal voor hen spectaculair gemaakt door bijvoorbeeld ook acrobaat-Matrozen aan te bieden.

 

 

Naar boven ^

 


 

Bedrijvenpicknick

 

Onder leiding van Leo de Pretkok verzorgen wij interactieve bedrijvenpicknicks, waar medewerkers zelf meewerken aan de (voor)bereiding. Gezamenlijk wandelen deelnemers naar een rustieke plek op een nader te bepalen locatie. Aldaar staan de buffettafels gedekt en zijn alle ingrediënten aanwezig om er een sfeervol ‘kookcircus’ van te maken. Niets is veilig voor de handen van de Pretkok: sinaasappels, servetten en bordjes, alles gaat de lucht in. Eerst maken we een soepje van verse producten, daarna is het sandwiches smeren en smullen geblazen. Alles in ouderwetse stijl: geen Senseo-apparaat, maar koffie die wordt ‘opgeschonken’. De picknickmand stellen we samen in overleg met onze opdrachtgever. Een fantastische combinatie van inspanning en ontspanning.

 

Naar boven ^

 


 

Halfbroer en Anderhalfbroer

 

Deze twee bijzondere broertjes zijn niet op hun mondje gevallen. Ze hebben altijd een sterk verhaal te vertellen. Ze zijn adrem en ontroeren uw publiek op diverse manieren. De ontmoeting met deze twee ondeugende jongens brengt vrolijkheid op straat. Hoe komt de één zo groot en de ander zo klein, ze laten elkaars hand niet zomaar los.

 

 

Naar boven ^

 


 

Knuffel Reuzeberen

 

Ik zag twee beren ... broodjes smeren... Oh, het was een wonder... Dat die beren... Deze beren komen heus tot leven. Wat een grote knuffels. Ze verplaatsen zich tussen het publiek. Kan de beer buikspreken? De allerkleinsten onder ons willen met ze knuffelen en met beer aan de hand aan de wandel gaan. Dit alles natuurlijk pas na een broodje chocoladepasta. Beren Goed! De knuffels zijn groot. Ook volwassenen worden weer klein. Iedereen wil met ze knuffelen.

 

 

Naar boven ^

 


 

Spoedeisende Hulp

 

Wit en steriel gekleed in wit gewaad, met bonte blouse ontvangen deze artsen u tijdens uw congres of symposium of zij brengen u op de hoogte van de volgende stap in uw leven. Gezondheid is wat zij u toewensen.

 

 

Naar boven ^

 


 

Minikok

 

De kok die het erbij laat zitten. Hij kent de kneepjes van het vak, maar is niet uit zijn stoel te branden. Het is een echte floormanager. Als uitsmijter in te zetten. Lui is hij zeer zeker niet, al laat hij de mise en place aan anderen over. Hij is de enige echte minipretkok (invulling als ander beroep ook mogelijk). We zijn vol ideeën over de (culinaire) smaak van uw evenement.

 

Naar boven ^

 


 

Bloem en de Bij (Op Springstelten)

 

Zorg dat u er bij bent. Kom, en zie wat de natuur ons kan bieden. Maar pas op! Hij kan vliegen, springen en stilzitten op grote hoogte. De natuur komt in sprongen voorbij. Soms is 'ie onopvallend en zie je 'm bijna niet. Maar dan ineens is de bij weer zeer nadrukkelijk aanwezig. Zo is nu eenmaal zijn instinct. Houd uw zoetigheid uit de buurt of blijf stil staan dan kan u niets gebeuren. Het uit de kluiten gewassen, vrolijk gekleurde insect is zachtaardig en kleurt je dag. Hij vliegt van Bloemetje naar Bloemetje. Zoem, zoem, zoem......

 

 

Naar boven ^

 


 

Acrobaten Toren

 

Volkshuisvesting Arnhem benaderde Pret op Recept om de 1000ste Arnhemse nieuwbouwwoning op een bijzondere manier te presenteren. Bouwen is mensenwerk, dus daarom fascinerende cascades gemaakt met het menselijk lichaam. Evenwicht, kracht, creativiteit en balans spelen hierbij een grote rol.

Zes Bouwvakkers bouwden een prachtige, menselijke toren met symbolisch een ‘Hoogste Punt’. Diverse acrobatische trucs werden getoond alvorens er een toren van zes acrobaten ontstond van drie hoog. Zij slaan handen en voeten ineen om nieuwe hoogtes te bereiken. Aangevraagde performance is voor diverse activiteiten aan te bieden. Wel vragen we hiervoor een vlakke ondergrond.

 

 

Naar boven ^

 


 

Drie Maten in Drie Maten

 

Grootse verschijning in de maten groot, groter en grootst. Aangeduid in hun kleding in L, XL en XXL. Deze drie bontgekleurde maten zetten de boel op stelten. Armen en benen komen overal bovenuit. Dit kleurrijke trio brengt een energiek, kleurrijk spektakel. Kort van stof, in vreemde klanken. Lange armen die graaien naar alles wat beweegt.

 

 

Naar boven ^

 


 

Kerst

 

Met deze Levende Kerstboom is uw Kerstfeest pas écht aangekleed. Een gesprekje voeren met een kerstboom, het kan! Hij versiert uw gasten en brengt iedereen in hogere kerstsferen. Een mobiele steltenact voor binnen- en buitenlocaties.

Nieuwjaarsborrel

 

Een blik op het nieuwe jaar met Pret op Recept maakt iedere jaarafsluiting of nieuwjaarsreceptie tot iets bijzonders. Samen zelf chocolademelk of glühwijn maken. Een Waarzegster, Handlezer of Naam-analist of Aurafoto’s laten maken voor een nieuwe kijk op het komende jaar.
Ook andere thema’s en personages zijn uiteraard mogelijk. Er zijn diverse ontvangst-acts, podium-acts of walk-acts in te zetten. U kunt het zo gek niet bedenken of we vinden een bijzondere invulling voor uw activiteit. Wat dacht u van hapjes van Eetbare Kunst?

Pret op Recept denkt graag met u mee over entertainment in een passende stijl.

 

 

Naar boven ^

 


 

Bemiddeling

 

Indien gewenst verzorgt Pret op Recept voor u bemiddeling van collega artiesten uit binnen- en buitenland. U komt met een idee, wij denken mee en zo maken we pret voor twee. We hebben oog voor kwaliteit en professionaliteit. Zo hebben we bemiddeld in activiteiten met jongleurs, acrobaten, casino, goochelaars, sneltekenaars, steltlopers, waarzegsters, ludieke obers en divers ander straattheater. We zullen verder niet opscheppen maar willen unieke ingrediënten op de juiste plek brengen. Het smaakt altijd naar meer en ieder geniet nog lang na van het recept.

 

 

Naar boven ^

 


 

Gemeente

 

In de binnenstad moeten automobilisten rekening houden met de fietsers, de fietsers met de voetgangers, de voetgangers met de automobilisten, de scooters met de fietsers en ga zo maar door. Om dit onder de aandacht te brengen van de diverse verkeersdeelnemers, moest er actie ondernomen worden. De klaarovers van Pret op Recept maakten alle weggebruikers, middels hun verkeersborden (spiegelei) en hun fluitjes attent op de situatie en lieten de medeweggebruikers met een lach rekening houden met elkaar.

 

 

Naar boven ^

 


 

Miniprofessor

 

De professor die het erbij laat zitten. Hij kent de kneepjes van het vak, maar is niet uit zijn stoel te branden. Het is een echte floormanager. Als uitsmijter in te zetten. Lui is hij zeer zeker niet, al laat hij de mise en place aan anderen over. Hij is de enige echte miniprofessor (invulling als ander beroep ook mogelijk). We zijn vol ideeën over de (culinaire) smaak van uw evenement.

 

 

Naar boven ^

 


 

Maatwerk Bouwvakkers

 

Is het hoogste punt van de bouw bereikt, dan moeten de jongens van de bouw de rondleiding geven. Op stelten hebben wij al menig pannenbier mee gevierd en hebben we de boel mee op Stelten mogen zetten. Is de weg afgesloten en wilt u bewoners letterlijk op de hoogte brengen van de situatie? Of de laatste tegel moet op het plein of in de straat, wij komen in speciaal aangepast tenue deze happening opluisteren.

 

 

Naar boven ^

 


 

Ludieke Catering

U wilt geen standaardbuffet, maar catering met een knipoog. Een act op stelten, bijzondere bediening, jongleren met soepgroenten of een spelletje tussendoor, het is allemaal mogelijk. Een ludiek voorbeeld is bijvoorbeeld het pellen van uien voor de soep. Het rokje moet er af maar wat is er mooier dan eerst een jongleerworkshop met de uien. Dat wordt lachen en dan snijden. Wordt het huilen van het lachen? Of zelf kruidenboter maken en het soepje afblussen met een borrel. Samen eten en samen pret, van jong tot oud. Samen koken is hip en leuk want samen eten bereiden is een stuk gezelliger. Om de diverse mogelijkheden te bespreken kunt u het beste telefonisch contact opnemen met Pret op Recept.

 

Naar boven ^

 


 

Kookworkshops, van Chapatie tot Sushi

 

Sushi is lekker en populair. Veel mensen zouden graag zelf sushi leren maken, maar hoe doe je dat? Pretkok Leo verstaat de kunst van het sushi-rollen. Maak kennis met zijn speciale sushi-workshop! Een professionele cursus voor ieder evenement. Het enige wat u zelf nog hoeft te organiseren is de locatie. Wij zorgen er vervolgens voor dat alles op rolletje loopt. In een tijdsbestek van ongeveer anderhalf uur krijgen uw gasten de basishandelingen van het sushi-rollen onder de knie. En wat is er mooier om vol trots alle creaties zelf te maken en te presenteren, te bewonderen en te proeven. En doordat iedereen op hetzelfde niveau start, ontstaat er in de groep meteen saamhorigheid.

 

Pret op Recept zorgt voor alle benodigdheden: verse ingrediënten, het speciale Japanse keukengerei en de ergonomische sushi-tafels. Het enige wat we aan u vragen is de datum en een geschikte ruimte, waar eventueel ook nog geborreld kan worden. Aanvulling met soep en dessert is natuurlijk mogelijk.

 

De kunst van sushi bereiden is één van onze interactieve kookcursussen. Heeft u interesse in een workshop met andere gerechten/ingrediënten (van zelf pasta maken tot samen soepjes koken), informeer vooral naar de mogelijkheden!

 

Naar boven ^

 


 

Sinterklaas

 

In diverse steden stonden de Pieten en Sinterklaas klaar om naast de lokale pieten de intocht spectaculair te laten verlopen. Met éénwiel-pieten, stelten-pieten, acrobaat-pieten, jongleer-pieten en ook een piet op springstelten wordt het iedere keer weer een groot feest. Hoe groot mag de groep pieten zijn? ... We horen het graag! Op aanvraag kan overal voor gezorgd worden. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan strooigoed als ook de stoel van Sinterklaas.

 

Maatwerk Voorprogramma Sinterklaas

Pret op Recept kan voor u zeer uiteenlopende voorstellingen verzorgen om de kinderen en ook de ouders te vermaken.

Wat dacht u van bijvoorbeeld een:
Jongleer-voorstelling
Goochelaars-voorstelling
Clowns-voorstelling

Activiteiten die ook tot de mogelijkheid behoren zijn:
- Pepernoten bakken onder leiding van de KookPiet (van 20 - 200 kinderen)
- Muziekinstrumentjes maken met de kinderen en daarna samen optreden voor Sinterklaas
- Een parcours van Hollandse spelletjes begeleid door Zwarte Pieten
- Circus-workshops begeleid door Circus-Pieten
- Chocolade letters versieren

Een unieke Sinterklaasvoorstelling is toch wel “Het Verlanglijstje”. Een voorstelling gespeeld door Leo & Marco, een samenwerking tussen Pret op Recept en Circus Klomp. Een interactieve circus-theatervoorstelling over Sinterklaasavond, waarbij het publiek steeds mee kan bepalen hoe het verhaal verder gaat. Het publiek is op visite in de slaapkamer van jonge Marco, wat een rommeltje is het daar.
Zou Marco de kamer niet eerst moeten opruimen voordat hij zijn schoen zet? Na een zeer onrustige nacht waarin van alles gebeurt, gaat Marco samen met Piet Leonardo de kadootjes uitpakken. Dit leidt tot de meest verrassende situaties, waarbij allerlei circusfratsen uitgehaald worden. Hopelijk krijgt Marco vuurwerk in de schoen. Wat zouden de kinderen wensen?

Wij hebben bijzonder contact met Sinterklaas en willen graag voor u naar Spanje bellen of Sinterklaas nog beschikbaar is. Wie het eerst komt, die het eerst ...

 

Naar boven ^

 


 

Jonge Honden met hun Baasje

 

Levensgrote honden, aangelijnd door hun baasje. Het baasje overziet alles, de honden zijn uitgelaten. Luisterend naar de namen Hector, Fiffie & Blaffie, lopen zij snuffelend en blaffend rond en verkennen zo hun territorium. De honden hebben ieder hun eigen eigenschappen maar zijn vooral enthousiast en speels. En al zijn de jonge honden immens groot, hun baasje staat er boven en probeert uit alle macht de lijntjes kort te houden. Van jong tot oud, iedereen mag met de jonge honden spelen. Wel braaf blijven. Een bijzonder gezicht, maar een ritueel van alle dag.

 

Naar boven ^

 


 

Sweet Chefs - Roze koks met Suikerspin

 

Twee topkoks, van top tot teen zoet roze, zorgen al voor een lach op straat als ze zich naar de speelplek begeven.

Persiflage op Living Statues want er zit altijd wel beweging in. Zoals de wind waait...gaat de suikerspin. Wordt iedereen zo druk van suiker?

Levende Suikerspin voor iedereen. Van een afstandje geniet je extra van dit zoete plaatje.

Kok draait door! Maar waarop wacht hij? Deze zoete act is net als suiker maar meer geraffineerd. Twee roze koks zo zoet als suiker, goed voor de lachspieren maar slecht voor de tanden.

 

 

Naar boven ^

 


 

Koninklijk "Willempje"

Zeer actueel: Een ode aan onze bijna-koning Willem, die letterlijk zijn kroon boven zijn hoofd heeft zweven. Een indrukwekkend kostuumage met een gouden randje!

De vlag hangt uit; Rood Wit Blauw. Hoog boven het volk biedt 'Willempje'' als hofleverancier de laatste ouderwetse Wilhelmina pepermuntjes aan, aan het volk. Zo uit de hand of via het gouden randje (langs de sokkel rolt het pepermuntje via het gouden randje naar beneden). Of wordt het toch een oranjebittertje?

 

Naar boven ^

 


 

Maxima Maxipa

 

Het geliefde koningspaar heeft al vele koninklijke hoogtepunten beleefd. Dit heeft al drie geweldige dochters opgeleverd. Al voordat de jongste van dit koningspaar geboren werd en het nog niet bekend was bij het gewone volk, liep dit duo door de straten van Wageningen, om aan te kondigen dat er weer een koninklijk hoogtepunt was bereikt. Ze namen de felicitaties gretig in ontvangst. Maxima en Maxipa wandelen met hun geweldig grote kinderwagen door de straten. Oh jee, wat vliegt daar nou door de lucht? Wat komt er uit de gouden kinderwagen...? Tja, Maxima kon ook niet stil liggen... Oh sorry ... da’s een beetje dom. Krijg je een knipoog of een handje van Maxima? En wie houdt Pa in de gaten? Er mag bij dit Koninklijke bezoek natuurlijk niets misgaan.

 

 

Naar boven ^

 


 

Nijmeegse Vierdaagse

 

Al ruim vijf jaar bedenken we iedere keer weer een nieuw thema om op Stelten te zetten tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. De wandelaars (40.000) uit binnen- en buitenland worden zo verblijd met een unieke stelten-act. Al diverse personages hebben we vorm gegeven tijdens de doorkomst in Elst. Van Vlaggenier tot Majoor, van Soldaat tot Burgemeester en van Brandweerman tot Mexicaansegriep-bestrijder. Ieder jaar weer een uniek spektakel.

 

 

Naar boven ^

 


 

Koken met Stikstof

Speciaal voor de GasUnie in Vilsteren maakten we een lange tafel waar de gasten lekker konden tafelen. Hierbij werden diverse gerechten geserveerd die bereid waren in stikstof. Zo waren er in stikstof bereidde stoofpeertjes en ook was er een toetje dat ter plekke met stikstof bereid was. Een mooi spektakel, de rook van de kou die als mist uit de ijsterrine gekropen kwam. U komt met een idee, wij denken mee en zo maken we Pret met velen. Voor iedere gelegenheid kan het Recept weer aangepast worden.

 

Naar boven ^

 


 

Levend Standbeeldkok met knikkerbaan

 

Niet zo groot maar hij verstaat zijn vak! Pretkok gaat terug in de tijd, zo klein als een jong kind, met een enorme reuze knikkerbaan. Dit in combinatie met een ouderwetse kauwgomballen-automaat. De rode kauwgom-knikkers rollen door het witte decor. Voor de helpende hand staat er een stoel of ja, een trapje klaar. Alles samen in beweging zetten door middel van een centje. Een beetje lobbig maar wel erg crème-ig. Als amuse of als voorgerecht tijdens uw evenement staat deze kok met beide voeten op de bank!

 

Naar boven ^

 


 

Boom van een vent en z'n Takkenwijf

 

In het dagelijks leven zie je dit wel eens op straat: een knappe man ofwel een ‘boom van een vent’ in het bijzijn van een ‘takkenwijf’. Je denkt dan wel eens: ‘hoe kunnen deze twee nou een gelukkig leven leiden samen?’ De boom vlucht daarom zo nu en dan het bos uit om zijn wortels ook eens in andere aarde te zetten. Maar ja, zijn takkenwijf (ofwel zijn moeder) volgt hem steeds in zijn zoektocht naar een geschikt groen blaadje. Samen blijven ze op zoek naar een ‘hoogstaand’ milieu.

 

 

Naar boven ^

 


 

Roze Dames

 

In bijzonder roze kleding, passend bij uw “roze” activiteit, kijken deze roze dames gemaskerd op u neer. Zij laten u stralen en met een vrolijk dansje hebben zij zowel mannelijke als ook vrouwelijke eigenschappen.

 

Naar boven ^

 


 

Pretkok

 

Er is er maar één echte Pretkok en dit is Leo Dirks van Pret op Recept! In diverse koks-outfits verblijdt hij uw evenement. Van Mini-Pretkok op één plek tot een rondwandelende Mini-Pretkok, die u bediendt met een lach als voorgerecht. Deze kok kent de kneepjes van het vak, maar is niet uit z’n stoel te krijgen. Lui is hij zeer zeker niet, al laat hij graag de “mise en place” aan anderen over.

Daarnaast is er de Kok die alles overziet. Als Pretkok op Stelten overziet hij werkelijk alles en is op de hoogte van vele culinaire hoogstandjes. Bijvoorbeeld als aanvulling op uw catering kan hij hapjes op een wel héél bijzondere manier serveren. Graag brengt de Pretkok een toost uit op een culinair hoogtepunt.

 

 

Naar boven ^