U bevindt zich hier: acts >> Straattheater >


Straattheater

 

 

 

Koninklijk "Willempje"

Zeer actueel: Een ode aan onze bijna-koning Willem, die letterlijk zijn kroon boven zijn hoofd heeft zweven. Een indrukwekkend kostuumage met een gouden randje!

De vlag hangt uit; Rood Wit Blauw. Hoog boven het volk biedt 'Willempje'' als hofleverancier de laatste ouderwetse Wilhelmina pepermuntjes aan, aan het volk. Zo uit de hand of via het gouden randje (langs de sokkel rolt het pepermuntje via het gouden randje naar beneden). Of wordt het toch een oranjebittertje?

 

Naar boven ^

 


 

Jonge Honden met hun Baasje

 

Levensgrote honden, aangelijnd door hun baasje. Het baasje overziet alles, de honden zijn uitgelaten. Luisterend naar de namen Hector, Fiffie & Blaffie, lopen zij snuffelend en blaffend rond en verkennen zo hun territorium. De honden hebben ieder hun eigen eigenschappen maar zijn vooral enthousiast en speels. En al zijn de jonge honden immens groot, hun baasje staat er boven en probeert uit alle macht de lijntjes kort te houden. Van jong tot oud, iedereen mag met de jonge honden spelen. Wel braaf blijven. Een bijzonder gezicht, maar een ritueel van alle dag.

 

Naar boven ^

 


 

Levend Standbeeldkok met knikkerbaan

 

Niet zo groot maar hij verstaat zijn vak! Pretkok gaat terug in de tijd, zo klein als een jong kind, met een enorme reuze knikkerbaan. Dit in combinatie met een ouderwetse kauwgomballen-automaat. De rode kauwgom-knikkers rollen door het witte decor. Voor de helpende hand staat er een stoel of ja, een trapje klaar. Alles samen in beweging zetten door middel van een centje. Een beetje lobbig maar wel erg crème-ig. Als amuse of als voorgerecht tijdens uw evenement staat deze kok met beide voeten op de bank!

 

Naar boven ^

 


 

Boom van een vent en z'n Takkenwijf

 

In het dagelijks leven zie je dit wel eens op straat: een knappe man ofwel een ‘boom van een vent’ in het bijzijn van een ‘takkenwijf’. Je denkt dan wel eens: ‘hoe kunnen deze twee nou een gelukkig leven leiden samen?’ De boom vlucht daarom zo nu en dan het bos uit om zijn wortels ook eens in andere aarde te zetten. Maar ja, zijn takkenwijf (ofwel zijn moeder) volgt hem steeds in zijn zoektocht naar een geschikt groen blaadje. Samen blijven ze op zoek naar een ‘hoogstaand’ milieu.

 

 

Naar boven ^

 


 

Minikok

 

De kok die het erbij laat zitten. Hij kent de kneepjes van het vak, maar is niet uit zijn stoel te branden. Het is een echte floormanager. Als uitsmijter in te zetten. Lui is hij zeer zeker niet, al laat hij de mise en place aan anderen over. Hij is de enige echte minipretkok (invulling als ander beroep ook mogelijk). We zijn vol ideeën over de (culinaire) smaak van uw evenement.

 

Naar boven ^

 


 

Maxima Maxipa

 

Het geliefde koningspaar heeft al vele koninklijke hoogtepunten beleefd. Dit heeft al drie geweldige dochters opgeleverd. Al voordat de jongste van dit koningspaar geboren werd en het nog niet bekend was bij het gewone volk, liep dit duo door de straten van Wageningen, om aan te kondigen dat er weer een koninklijk hoogtepunt was bereikt. Ze namen de felicitaties gretig in ontvangst. Maxima en Maxipa wandelen met hun geweldig grote kinderwagen door de straten. Oh jee, wat vliegt daar nou door de lucht? Wat komt er uit de gouden kinderwagen...? Tja, Maxima kon ook niet stil liggen... Oh sorry ... da’s een beetje dom. Krijg je een knipoog of een handje van Maxima? En wie houdt Pa in de gaten? Er mag bij dit Koninklijke bezoek natuurlijk niets misgaan.

 

 

Naar boven ^

 


 

Drie Maten in Drie Maten

 

Grootse verschijning in de maten groot, groter en grootst. Aangeduid in hun kleding in L, XL en XXL. Deze drie bontgekleurde maten zetten de boel op stelten. Armen en benen komen overal bovenuit. Dit kleurrijke trio brengt een energiek, kleurrijk spektakel. Kort van stof, in vreemde klanken. Lange armen die graaien naar alles wat beweegt.

 

 

Naar boven ^

 


 

Bloem en de Bij (Op Springstelten)

 

Zorg dat u er bij bent. Kom, en zie wat de natuur ons kan bieden. Maar pas op! Hij kan vliegen, springen en stilzitten op grote hoogte. De natuur komt in sprongen voorbij. Soms is 'ie onopvallend en zie je 'm bijna niet. Maar dan ineens is de bij weer zeer nadrukkelijk aanwezig. Zo is nu eenmaal zijn instinct. Houd uw zoetigheid uit de buurt of blijf stil staan dan kan u niets gebeuren. Het uit de kluiten gewassen, vrolijk gekleurde insect is zachtaardig en kleurt je dag. Hij vliegt van Bloemetje naar Bloemetje. Zoem, zoem, zoem......

 

 

Naar boven ^

 


 

Halfbroer en Anderhalfbroer

 

Deze twee bijzondere broertjes zijn niet op hun mondje gevallen. Ze hebben altijd een sterk verhaal te vertellen. Ze zijn adrem en ontroeren uw publiek op diverse manieren. De ontmoeting met deze twee ondeugende jongens brengt vrolijkheid op straat. Hoe komt de één zo groot en de ander zo klein, ze laten elkaars hand niet zomaar los.

 

 

Naar boven ^

 


 

Knuffel Reuzeberen

 

Ik zag twee beren ... broodjes smeren... Oh, het was een wonder... Dat die beren... Deze beren komen heus tot leven. Wat een grote knuffels. Ze verplaatsen zich tussen het publiek. Kan de beer buikspreken? De allerkleinsten onder ons willen met ze knuffelen en met beer aan de hand aan de wandel gaan. Dit alles natuurlijk pas na een broodje chocoladepasta. Beren Goed! De knuffels zijn groot. Ook volwassenen worden weer klein. Iedereen wil met ze knuffelen.

 

 

Naar boven ^

 


 

Miniprofessor

 

De professor die het erbij laat zitten. Hij kent de kneepjes van het vak, maar is niet uit zijn stoel te branden. Het is een echte floormanager. Als uitsmijter in te zetten. Lui is hij zeer zeker niet, al laat hij de mise en place aan anderen over. Hij is de enige echte miniprofessor (invulling als ander beroep ook mogelijk). We zijn vol ideeën over de (culinaire) smaak van uw evenement.

 

 

Naar boven ^

 


 

Sweet Chefs - Roze koks met Suikerspin

 

Twee topkoks, van top tot teen zoet roze, zorgen al voor een lach op straat als ze zich naar de speelplek begeven.

Persiflage op Living Statues want er zit altijd wel beweging in. Zoals de wind waait...gaat de suikerspin. Wordt iedereen zo druk van suiker?

Levende Suikerspin voor iedereen. Van een afstandje geniet je extra van dit zoete plaatje.

Kok draait door! Maar waarop wacht hij? Deze zoete act is net als suiker maar meer geraffineerd. Twee roze koks zo zoet als suiker, goed voor de lachspieren maar slecht voor de tanden.

 

 

Naar boven ^