U bevindt zich hier: kookcircus


Kookcircus

 

 

 

Kookworkshops, van Chapatie tot Sushi

 

Sushi is lekker en populair. Veel mensen zouden graag zelf sushi leren maken, maar hoe doe je dat? Pretkok Leo verstaat de kunst van het sushi-rollen. Maak kennis met zijn speciale sushi-workshop! Een professionele cursus voor ieder evenement. Het enige wat u zelf nog hoeft te organiseren is de locatie. Wij zorgen er vervolgens voor dat alles op rolletje loopt. In een tijdsbestek van ongeveer anderhalf uur krijgen uw gasten de basishandelingen van het sushi-rollen onder de knie. En wat is er mooier om vol trots alle creaties zelf te maken en te presenteren, te bewonderen en te proeven. En doordat iedereen op hetzelfde niveau start, ontstaat er in de groep meteen saamhorigheid.

 

Pret op Recept zorgt voor alle benodigdheden: verse ingrediënten, het speciale Japanse keukengerei en de ergonomische sushi-tafels. Het enige wat we aan u vragen is de datum en een geschikte ruimte, waar eventueel ook nog geborreld kan worden. Aanvulling met soep en dessert is natuurlijk mogelijk.

 

De kunst van sushi bereiden is één van onze interactieve kookcursussen. Heeft u interesse in een workshop met andere gerechten/ingrediënten (van zelf pasta maken tot samen soepjes koken), informeer vooral naar de mogelijkheden!

 

Naar boven ^

 


 

KinderKookCircus

 

Pretkok Leo is een echte kindervriend. Hij weet alle kinderen enthousiast te maken voor koken en circusactiviteiten. Al eerder verzorgde Pret op Recept speciaal voor diabetespatiëntjes een kinderkookcircus. Hierbij werd speciaal gelet op de energie in de verschillende ingrediënten en de koolhydraten. Daarna ontwikkelde Pret op Recept voor Festival Mundial een kinderkookcircus met themakoken, waarbij we hapjes van alle continenten maar vooral uit derde wereldlanden bereidden.

Ongeveer 300 kinderen aan de kook, dat kun je aan de Pretkok overlaten!

 

Vanaf heden wordt het kinderkookcircus, het leukste en meest kindervriendelijke kook- en circusfestijn, ook op straatfestivals en scholen georganiseerd. Maar het is uiteraard ook op allerlei andere locaties mogelijk. Als er maar gebruik gemaakt mag worden van gas. Hierbij vraag ik overigens altijd om hulp van vrijwilligers en/of gastouders. De keuken is verder alleen het domein voor de kinderen.

 

Papa’s en mama’s maak je niet druk, alle kinderen komen aan de beurt als zij een plekje in de keuken hebben bemachtigd. Wel eerst koksmuts op en schortje aan en daarna niet vergeten de handen te wassen. Ouders die het toch wagen in de keuken te komen, worden onverbiddelijk aan de afwas gezet!

 

Alles is mogelijk: van pannenkoeken bakken tot met z’n allen toetjes maken (natuurlijk niet uit een pakje, maar zelf aan de slag met verse ingrediënten). We doen alles zelf, zelfs de afwas! Als er tijd over is nemen we een kijkje in de grote Pretkoffer; die gaat mee naar elk KookCircus.

 

Wat dacht u van jongleren met eieren, servetten gooien, bordjes draaien of een kippetje maken van een theedoek.

 

Laat je verrassen door de enige echte Pretkok Leo!

 

Actiepunten betreffende kinderkook activiteit...

• Is de ruimte geschikt voor het aantal kinderen

• Mag er gekookt worden

• Mag er lawaai gemaakt worden

• Is er gelegenheid tot handen wassen

• Is er een afwasvoorziening bij de hand

• Is er voldoende ventilatie aanwezig

• Mag er op de vloer geknoeid worden

• Is er omkleedruimte voor de Pretkok

• Kunnen we gebruik maken van bestek, service, bekers, glazen, servetten of brengt de Pretkok dit mee

• Zijn er vrijwilligers aanwezig om te helpen (De Pretkok doet nooit alleen de afwas)

• Is er warm water aanwezig

• Vlakke ondergrond

• Is er blusmateriaal aanwezig

• Is er een EHBO set aanwezig

• Overkapping / tent (windvrije ruimte i.v.m. gas)

• Zijn er afvalcontainers geregeld

 

 

Naar boven ^

 


 

Ludieke Catering

U wilt geen standaardbuffet, maar catering met een knipoog. Een act op stelten, bijzondere bediening, jongleren met soepgroenten of een spelletje tussendoor, het is allemaal mogelijk. Een ludiek voorbeeld is bijvoorbeeld het pellen van uien voor de soep. Het rokje moet er af maar wat is er mooier dan eerst een jongleerworkshop met de uien. Dat wordt lachen en dan snijden. Wordt het huilen van het lachen? Of zelf kruidenboter maken en het soepje afblussen met een borrel. Samen eten en samen pret, van jong tot oud. Samen koken is hip en leuk want samen eten bereiden is een stuk gezelliger. Om de diverse mogelijkheden te bespreken kunt u het beste telefonisch contact opnemen met Pret op Recept.

 

Naar boven ^

 


 

Koken met Stikstof

Speciaal voor de GasUnie in Vilsteren maakten we een lange tafel waar de gasten lekker konden tafelen. Hierbij werden diverse gerechten geserveerd die bereid waren in stikstof. Zo waren er in stikstof bereidde stoofpeertjes en ook was er een toetje dat ter plekke met stikstof bereid was. Een mooi spektakel, de rook van de kou die als mist uit de ijsterrine gekropen kwam. U komt met een idee, wij denken mee en zo maken we Pret met velen. Voor iedere gelegenheid kan het Recept weer aangepast worden.

 

Naar boven ^

 


 

Bedrijvenpicknick

 

Onder leiding van Leo de Pretkok verzorgen wij interactieve bedrijvenpicknicks, waar medewerkers zelf meewerken aan de (voor)bereiding. Gezamenlijk wandelen deelnemers naar een rustieke plek op een nader te bepalen locatie. Aldaar staan de buffettafels gedekt en zijn alle ingrediënten aanwezig om er een sfeervol ‘kookcircus’ van te maken. Niets is veilig voor de handen van de Pretkok: sinaasappels, servetten en bordjes, alles gaat de lucht in. Eerst maken we een soepje van verse producten, daarna is het sandwiches smeren en smullen geblazen. Alles in ouderwetse stijl: geen Senseo-apparaat, maar koffie die wordt ‘opgeschonken’. De picknickmand stellen we samen in overleg met onze opdrachtgever. Een fantastische combinatie van inspanning en ontspanning.

 

Naar boven ^