LEO

 

Het gezicht achter..

 

Welkom op mijn site. Ik ben Leo Dirks, ‘pretkok’ van beroep. Dat mag u heel letterlijk opvatten, want ik kook met veel plezier. Ik heb de nodige passie (en papieren) voor lekker eten in huis. Maar ik ben ook een entertainer. Mixen en garneren met verschillende vormen van vermaak is mijn specialiteit. Zo stel ik voor u een waanzinnig Pretmenu samen. En dat het lekker smaakt bewijzen de verhalen in het gastenboek. Neem ook eens een kijkje in mijn fotoboek.

 

 

 

 

Animatie en Ludieke Catering

Na mijn opleiding tot kok werkte ik in verschillende onderdelen van de horeca en voedingsbranche, van assistent tot leidinggevende. Tijdens mijn HBO-opleiding Voeding en Management leerde ik de horeca op verschillende manieren kennen als bron van vermaak. Geprikkeld door entertainers op festivals en gemotiveerd door een collega begon ik met optredens op braderieën, beurzen, bedrijfsfeesten en koopzondagen. Daarnaast deed ik werkervaring op bij Michiel Shalton met optredens in binnen- en buitenland voor straattheaterfestivals, mega-bedrijfsfeesten en entertainment in discotheken met diverse kostumages.
Voor Tiramisu speelde ik in de Efteling o.a. de Sahara Hara act. Op deze manier spekte ik mijn studiebeurs. Door mijn goede ervaringen, enthousiasme, tevreden klanten en netwerk van collega-artiesten durfde ik het aan om op 1 april 2000 mijn eigen bedrijf op te richten: ‘Pret op Recept, Animatie en Ludieke Catering’.

Het leven wat extra kleur geven, waar dan ook ter wereld. Mensen even puur laten genieten, dat is het doel van Pret op Recept. Mijn recepten zijn doorgaans gebaseerd op kookworkshops, straattheater en/of circus activiteiten. Maar ook voor andere vormen van (straat)theater bent u bij mij aan het juiste adres. Samen met (andere) entertainers, koks, muzikanten en circusartiesten verzorg ik een uiteenlopende palet van amusement. Uw wens is mijn uitdaging. Mijn enthousiasme is oprecht en mijn pret innemend. Samen met u breng ik het programma op smaak, waar u nog lang van zult nagenieten. De straat is ondertussen de grootste uitdaging.
Elk jaar maak ik met hulp van enthousiaste collega’s eigenzinnige, nieuwe creaties. Zelf bedacht en zelf ontwikkeld. In 2000 begon ik met de Hoge Heren, Beroepen op Stelten en Half broer & Anderhalfbroer. Elk jaar volgde er weer een nieuwe act zoals: Drie Maten in drie Maten met hun grijpgrage handjes, Boom van een Vent en z’n takkenwijf gemaakt van natuurlijke materialen, Maxima en Maxipa met het volgende Koninklijke Hoogtepunt, de Bloem en de Bij op springstelten, Minikok, Levend standbeeld Kok met Knikkerbaan en afgelopen jaar de Jonge Honden met hun Baasje en de Sweet Chefs (kok draait door met suikerspin). Door de groeiende naamsbekendheid kom ik op steeds beter passende en fijne plaatsen om te spelen.
Het tonen van één van de bijzondere performance arts aan de bezoekers van een festival zorgt ervoor dat deze bij een volgend bezoek anders naar de stad of locatie zullen kijken. Zo worden de acts meer dan een walkact alleen en zorgen we voor straatinterventie en infiltratie.

Pret op Recept is ongesubsidieerd en verzorgt naast straattheater ook Kinderkookcircus en Ludieke Catering op maat op de door u gewenste locatie. Ik ben dus fulltime bezig met mijn creatieve ideeën en kan leven van en met Pret op Recept.

 

Het recept voor pret!


• 250 gram voorbereiding
• 400 gram originaliteit
• 3 pond samenwerking
• 750 gram kwaliteit
• 2 opscheplepels humor

Bovenstaande ingrediënten mengen tot een uniek recept. Dit alles mengen we samen met u tot een unieke happening. Met Pret op Recept kunt u alle kanten op. U komt met uw idee, Pret op Recept denkt mee en bij de uitvoering maken we pret voor twee. Bent u op zoek naar ludiek amusement of acts voor uw festival, winkelcentrumpromotie, bedrijfsfeest of opening?
Wilt u een onvergetelijke workshop of voorstelling organiseren voor kinderen en/of volwassenen?

Bel met Leo Dirks van Pret op Recept: +31 (0)24 3295914 of +31 (0)6 15004335 (liefst tijdens kantooruren).

Mailen kan natuurlijk ook: info@pretoprecept.nl
Of vul het formulier receptaanvraag in, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

The face behind..

 

My name is Leo Dirks, owner of catering establishment Pret op Recept (lit. pleasure/fun on prescription).
Pret op Recept offers a combination of festivities, entertainment and playful cooking and catering activities. I love to put things upside down, bringing some extra colour to life anywhere in the world. Making people laugh and to have fun is what Pret op Recept aims for. My recipes vary from street theatre and circus activities to playful cookery workshops. Your wish is my command. Fun is contagious and my enthusiasm is real. My latest acts are 'Living Statue of a Chef with a marble alley', 'Young Dogs and their little Bosses' and 'Sweet Chefs'. Prefer your own recipe? No problem. Show me your ideas and my staff and I will help to make them feasible!

Visiting address
Azaleastraat 53
6663 DG Lent

Postal address
Azaleastraat 53
6663 DG Lent

General
E-mail: info@pretoprecept.nl
Telefoon: +31 (0)24 329 59 14
TeleFax: +31 (0)329 59 14
Website: www.pretoprecept.nl


Das Gesicht hinter..

 

Pret op Recept 'Animation und verspieltes Catering’.
Mit unserem Spaß auf Rezept stellen wir gerne alles auf den Kopf. Dem Leben etwas mehr Farbe geben, wo auch immer auf der Welt, und Menschen einfach nur mal genießen lassen – das ist das Ziel von Pret op Recept. Meine Rezepte basieren durchweg auf Straßentheater und/oder Kochworkshops und Zirkusaktivitäten. Ihr Wunsch ist unsere Herausforderung. Meine Begeisterung ist echt und mein Spaß bestechend. Die neuesten Acts heißen: ‘Lebende Statue Koch mit Murmelbahn’, ‘Die jungen Hunde mit ihrem Herrchen’ und die ‘Sweet Chefs’. Ein einzigartiges Rezept? Sie kommen mit Ihrer Idee, wir arbeiten sie weiter aus, und gemeinsam haben wir den größten Spaß!

Besucheradresse
Azaleastraat 53
6663 DG Lent

Postanschrift
Azaleastraat 53
6663 DG Lent

Allgemeines
E-mail: info@pretoprecept.nl
Telefoon: +31 (0)24 329 59 14
Website: www.pretoprecept.nl