U bevindt zich hier: maatwerk


Maatwerk Overzicht

 

 

 

Beroepen op Stelten

 

Bedenk een beroep en van deze vele beroepen die je zojuist bedacht hebt hebben wij er al vele op stelten gezet.

Van Paardendresseur tot Bouwvakker, van Ober tot Hoogleraar, van Arts tot Tuinman, Van Lakei tot Pretkok. U kunt het zo gek niet bedenken en er kan een creatie op maat gemaakt worden.

 

 

Naar boven ^

 


 

Acrobaten Toren

 

Volkshuisvesting Arnhem benaderde Pret op Recept om de 1000ste Arnhemse nieuwbouwwoning op een bijzondere manier te presenteren. Bouwen is mensenwerk, dus daarom fascinerende cascades gemaakt met het menselijk lichaam. Evenwicht, kracht, creativiteit en balans spelen hierbij een grote rol.

Zes Bouwvakkers bouwden een prachtige, menselijke toren met symbolisch een ‘Hoogste Punt’. Diverse acrobatische trucs werden getoond alvorens er een toren van zes acrobaten ontstond van drie hoog. Zij slaan handen en voeten ineen om nieuwe hoogtes te bereiken. Aangevraagde performance is voor diverse activiteiten aan te bieden. Wel vragen we hiervoor een vlakke ondergrond.

 

 

Naar boven ^

 


 

Nijmeegse Vierdaagse

 

Al ruim vijf jaar bedenken we iedere keer weer een nieuw thema om op Stelten te zetten tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. De wandelaars (40.000) uit binnen- en buitenland worden zo verblijd met een unieke stelten-act. Al diverse personages hebben we vorm gegeven tijdens de doorkomst in Elst. Van Vlaggenier tot Majoor, van Soldaat tot Burgemeester en van Brandweerman tot Mexicaansegriep-bestrijder. Ieder jaar weer een uniek spektakel.

 

 

Naar boven ^

 


 

Kerst

 

Met deze Levende Kerstboom is uw Kerstfeest pas écht aangekleed. Een gesprekje voeren met een kerstboom, het kan! Hij versiert uw gasten en brengt iedereen in hogere kerstsferen. Een mobiele steltenact voor binnen- en buitenlocaties.

Nieuwjaarsborrel

 

Een blik op het nieuwe jaar met Pret op Recept maakt iedere jaarafsluiting of nieuwjaarsreceptie tot iets bijzonders. Samen zelf chocolademelk of glühwijn maken. Een Waarzegster, Handlezer of Naam-analist of Aurafoto’s laten maken voor een nieuwe kijk op het komende jaar.
Ook andere thema’s en personages zijn uiteraard mogelijk. Er zijn diverse ontvangst-acts, podium-acts of walk-acts in te zetten. U kunt het zo gek niet bedenken of we vinden een bijzondere invulling voor uw activiteit. Wat dacht u van hapjes van Eetbare Kunst?

Pret op Recept denkt graag met u mee over entertainment in een passende stijl.

 

 

Naar boven ^

 


 

Sinterklaas

 

In diverse steden stonden de Pieten en Sinterklaas klaar om naast de lokale pieten de intocht spectaculair te laten verlopen. Met éénwiel-pieten, stelten-pieten, acrobaat-pieten, jongleer-pieten en ook een piet op springstelten wordt het iedere keer weer een groot feest. Hoe groot mag de groep pieten zijn? ... We horen het graag! Op aanvraag kan overal voor gezorgd worden. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan strooigoed als ook de stoel van Sinterklaas.

 

Maatwerk Voorprogramma Sinterklaas

Pret op Recept kan voor u zeer uiteenlopende voorstellingen verzorgen om de kinderen en ook de ouders te vermaken.

Wat dacht u van bijvoorbeeld een:
Jongleer-voorstelling
Goochelaars-voorstelling
Clowns-voorstelling

Activiteiten die ook tot de mogelijkheid behoren zijn:
- Pepernoten bakken onder leiding van de KookPiet (van 20 - 200 kinderen)
- Muziekinstrumentjes maken met de kinderen en daarna samen optreden voor Sinterklaas
- Een parcours van Hollandse spelletjes begeleid door Zwarte Pieten
- Circus-workshops begeleid door Circus-Pieten
- Chocolade letters versieren

Een unieke Sinterklaasvoorstelling is toch wel “Het Verlanglijstje”. Een voorstelling gespeeld door Leo & Marco, een samenwerking tussen Pret op Recept en Circus Klomp. Een interactieve circus-theatervoorstelling over Sinterklaasavond, waarbij het publiek steeds mee kan bepalen hoe het verhaal verder gaat. Het publiek is op visite in de slaapkamer van jonge Marco, wat een rommeltje is het daar.
Zou Marco de kamer niet eerst moeten opruimen voordat hij zijn schoen zet? Na een zeer onrustige nacht waarin van alles gebeurt, gaat Marco samen met Piet Leonardo de kadootjes uitpakken. Dit leidt tot de meest verrassende situaties, waarbij allerlei circusfratsen uitgehaald worden. Hopelijk krijgt Marco vuurwerk in de schoen. Wat zouden de kinderen wensen?

Wij hebben bijzonder contact met Sinterklaas en willen graag voor u naar Spanje bellen of Sinterklaas nog beschikbaar is. Wie het eerst komt, die het eerst ...

 

Naar boven ^

 


 

Museum Nacht

 

Het Scheepvaart Museum in Rotterdam wenste voor een speciale gelegenheid beroepen als Kok, Matroos en Schipper op een ludieke manier uitgebeeld. Deze hebben wij speciaal voor hen spectaculair gemaakt door bijvoorbeeld ook acrobaat-Matrozen aan te bieden.

 

 

Naar boven ^

 


 

Maatwerk Bouwvakkers

 

Is het hoogste punt van de bouw bereikt, dan moeten de jongens van de bouw de rondleiding geven. Op stelten hebben wij al menig pannenbier mee gevierd en hebben we de boel mee op Stelten mogen zetten. Is de weg afgesloten en wilt u bewoners letterlijk op de hoogte brengen van de situatie? Of de laatste tegel moet op het plein of in de straat, wij komen in speciaal aangepast tenue deze happening opluisteren.

 

 

Naar boven ^

 


 

Gemeente

 

In de binnenstad moeten automobilisten rekening houden met de fietsers, de fietsers met de voetgangers, de voetgangers met de automobilisten, de scooters met de fietsers en ga zo maar door. Om dit onder de aandacht te brengen van de diverse verkeersdeelnemers, moest er actie ondernomen worden. De klaarovers van Pret op Recept maakten alle weggebruikers, middels hun verkeersborden (spiegelei) en hun fluitjes attent op de situatie en lieten de medeweggebruikers met een lach rekening houden met elkaar.

 

 

Naar boven ^