Skip to main content

Succesverhalen Pret op Recept.

als fotos konden spreken

Wat zeggen ze ... over Leo Dirks en pret op recept

Festival SPOT

Natuurlijke aanvulling voor groot en klein

Festival Spot is dé HotSpot voor liefhebbers van de natuur en festivals, aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen. Voor vogelspotters of hippe vogels, jong en oud. Een proeftuin van het jaarprogramma bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders met vele verschillende activiteiten en belevenissen. Pret op recept brach Locatietheater "Slakkengang"

De slak die niet uit zijn huisje kruipt maar ter plekke in elkaar wordt gezet. Brengt voor de ouders verstilling en voor de kids een ritje slak.

Van der Wal-projectmanagement

Leo Dirks uit Lent doet mee san Living Statues in Arnhem als Leoke. © Rolf Hensel

Santa & His Reindier

Hartverwarmend

Op zaterdag 16 december 2023 reisde dit vrolijke kwartet af naar de Stad Aalst vol energie danste de kudde rendieren om de kleine kerstman in zijn arrenslee door het centrum van Aalst van Nieuwstraat naar Vredeplein van Grote markt naar de Molenstraat door naar de Kerkstraat. Dank voor bemiddeling Partyfun. In het nieuwe jaar kreten we een mailtje nog eens bedankt voor de glimlach die jullie op mijn en vele andere gezichten hebben getoverd.

Reactie van onze begeleider 

In een woord "hartverwarmend" B. Oosterlinck Coördinator Stad Aalst

Sweet chefs Helmond

Kleurrijk fotogeniek en speels

“De Sweet Chefs stonden een weekend lang op het Speelhuisplein tijdens ons KinderTheaterFestival. Keer op keer verzamelden ze jong en oud om hun fantastische suikerspinmachine heen en wisten ze te het hele publiek te verbazen en vermaken. Een kleurrijke act die meteen zorgt voor prachtige aankleding en een hele knusse sfeer. Dank voor jullie enthousiasme en gezelligheid!” – Floor van den Broek, Theater het speelhuis in Helmond Foto Maarten Coolen

Klaasmarkt

Persoonlijk, passend outfits, kleurrijke aanvulling

Leo heeft bij de jaarlijkse Klaasmarkt  met drie verschillende acts veel  lachende gezichten opgeleverd.De aankondiging van de modeshow was van hoog niveau, letterlijke en figuurlijk en trok zo extra veel bekijks. Medewerkers kregen na een vermoeiende dag een bijzondere persoonlijke begroeting. En in een bij het logo passende outfit was Leo een hooggewaardeerd uitzwaaicomité voor de lampionnenoptocht en liet iedereen vertrekken met een goede high five!
foto's van Amara Perspectiva

Oliebollenspektakel

Met vrolijk entertainment proosten op oude en nieuwe jaar

Door heel Nederland assisteerd de Pretkok en zijn team met uitdelen van verse oliebollen.

Zij verzorgen voor sfeer en slagroom of juist extra zoetigheid

Filmpje eerder opdrachtgever 

Tavenu Waalwijk in samenwerking met Totaal Theater

Don’t walk on the wild side

Bezoekers van de Vierdaagse de juiste weg wijzen

Op de vrijdag van de Vierdaagse is er altijd sprake van een enorme drukte rondom het intochtgebied in Nijmegen. Om alles dan in goede banen te leiden is slechts het plaatsen van routepijlen niet voldoende, de bezoekers kiezen vaak hun eigen route. Om een en ander beter te stroomlijnen hebben wij ‘klaar-overs’ ingezet. Dat bleek een gouden zet. De opvallende outfit en vriendelijke toon van de steltlopers zorgden voor veel rustiger voetgangersstromen, de mensen luisterden zeer gedwee en zonder gemor naar de enthousiaste instructies. 
 
Bram Brinkman 
Vierdaagse Nijmegen

Wat een jonge honden!

Vermaak voor jong en oud!

Fantastische act waarbij jong en oud zich vermaakt. De honden gedragen zich navenant het publiek. En het baasje heeft het er maar druk mee. Maar let op: hij houdt alles en iedereen in de gaten en heeft een goed oog voor wat er kan en mogelijk is. Geschikt voor elk evenement. Wat een professionals!

Adrie van Essen - Kunsten op Straat Diepenheim (NL)

Leo Dirks uit Lent doet mee san Living Statues in Arnhem als Leoke. © Rolf Hensel

Bouwen is mensenwerk

openingshandeling

Rijksvastgoedbedrijf Den Haag openingshandeling en sleuteloverdracht van Heijmans naar Eurojust.. Pret op recept verzorgde het informele deel van de bijeenkomst door het een  ludiek tintje te geven.
Acrobaten die hun balans en evenwichtskunsten laten zien in bouwkleding (gedurende de inloop buiten en in de centrale hal van het pand) en daarna in kantooroutfit (letterlijke overdracht van bouwvakkers tot kantoorvaklieden)

Open dag en Familiefestival bij Barli

Ontvangst maatwerk en Kruiwagenpret voor groot en klein

Op zaterdag 21 mei 2022 hadden we een Open dag bij Barli met aansluitend een Familie Festival voor onze collega’s met hun gezinnen.                      Pret op Recept was gedurende de hele dag aanwezig. Overdag kwamen de bezoekers van de Open Dag bij de ingang de act ‘Boom van een Vent’ en ‘Bouw eens ff op’ tegen. Zeer gezellige binnenkomer en blikvanger met een praatje en ontvangst. Super leuk vermaak voor de gasten om een eerste indruk te krijgen van de dag.

Gedurende de dag liepen ‘Duo hout en hout’ rond. Dit was een indrukwekkende act, waarbij zij piepend en krakend door de mensenmassa heen manouvreerde. De bezoekers bleven echt staan om te kijken wat er gebeurde en uiteraard om foto’s te maken.

Tijdens het familiefestival stond er Kruiwagenpret. De kinderen vonden het geweldig om een lolly uit de kruiwagen zien te vissen. Zelfs de vaders en moeders waren fanatiek mee aan het helpen. Wij hebben leuke reacties ontvangen. Dus een echte aanrader voor elk feestje op maat, want Leo denkt vooraf graag mee wat past binnen het plaatje. www.barli.nl

Kerstentertainment

kleurrijk / maatwerk / kerstsfeer

Op zondag 11 december jl. hebben wij, als Lionsclub Renkum-Airborne, onze jaarlijkse Kerst- en Wildfair georganiseerd op kasteel Doorwerth in Doorwerth. De opbrengst van deze Fair gaat geheel naar het goede doel. Met ruim 1800 bezoekers is de Fair een enorm succes geworden en dat is zéker mede te danken aan de hilarische acts en fenomenale vermommingen van Leo Dirks! Het was de tweede keer dat hij onze gasten kwam vermaken en dat we hem wederom gevraagd hebben zegt eigenlijk al genoeg...
Als Kindeke Jezus, rendier en wandelende kerstboom heeft hij de bezoekers ook deze keer een geweldige middag bezorgd. Met z'n praatjes en gulle lach brengt hij eenieder in een goed (kerst)humeur. Tijdens en na afloop van de Fair hebben we veel leuke reacties op zijn optredens ontvangen en daarmee is Leo een echte aanrader voor ieder feestje; hij zorgt gegarandeerd voor veel succes en plezier!

 kerst-wildfair.nl

 

 

Festival in de kas

frikandelkruiwagen / muziek / entertainment

Ter gelegenheid van ons jaarlijkse ‘veld leeg feest’ en ons 25-jarig bestaan wilden we graag een festival sfeer in de kas creëren voor onze medewerkers.

Wij hadden iets in ons hoofd en Leo gaf daar op creatieve wijze invulling aan. We beleefden een avond met lekker en verrassend eten, met magie, met heerlijke muziek en dat alles was overgoten met een festivalsausje.

Leo nam ons ’s avonds alle zorg uit handen waardoor wij ons net als alle anderen konden laten verrassen en heerlijk konden genieten van alles wat er gebeurde.

Kortom het is op alle vlakken feest als Leo is geweest!

Sietske en René Willemsenweijs Gendt

 

 

 

Ludieke Catering maakt eeuw feest compleet

Perfect in Thema

 

In 2019 bestond onze organisatie 100 jaar. Dit hebben we door het hele jaar gevierd met verschillende activiteiten. Eén daarvan was het ‘Eeuwfeest’ dat we samen met onze huurders vierden in speeltuinvereniging Kindervreugd in Doesburg. Pret op Recept verzorgde hierbij op een ludieke manier de catering.  Dit maakte dat wij een onvergetelijk feest vierden met elkaar. Vanaf de ontvangst door De Nachtwacht op stelten tot en met de loterij aan het einde was een feestje. Leo kwam met allerlei creatieve ideeën wat betreft de hapjes en het vermaak. Zo werd er een prachtige kruiwagen met heerlijke kazen neergezet  en werd er paling gerookt, verser kan niet! Voor de kinderen werden er mooie suikerspinnen gemaakt en konden zij zelf de broodjes van de waslijn halen. Het terrein was gevuld met een sneltekenaar, een goochelaar, een traditionele fotograaf en ander vermaak. Met de muzikale opluistering van het trio maakte het dat het een compleet feest was. Alles perfect in het thema 100 jaar WIJ.

Pret op Recept zeker een aanrader! De creatieve ideeën van Leo maken dat dit bedrijf zich onderscheidt van andere cateraars.

Woonservice Ijsselland, Doesburg

 

 

Aanrader

Hilarische Mobiele act

Bedankt! Iedereen die MWS 2019 mogelijk hielp maken: Medewerkers, Gemeente Delft, donateurs en sponsors. En natuurlijk ook artiesten en publiek.

“Jonge Honden” is een heerlijke, hilarische mobiele act. Door het publiek uitgeroepen tot één van de hoogtepunten van het festival. De act vermaakte zowel de mensen op de terrassen als de argeloze voorbijgangers. Zelfs honden reageren op de mensengrote beesten. Aanrader!”

Artistiek Leider Internationaal Straattheaterfestival

Mooi Weer Spelen Delft

 

 

 

Kudde Rendieren

Prachtige act

Deze Kerstman werd dit jaar begeleid door zijn sprookjesachtige Rendieren. Met veel kerstdrukte brachten zij licht in de straten. De halfbroer van de Kerstman kwam dit jaar met zijn eigen arrenslee naar Ede. Deze sfeervolle Kerstact zorgde overal waar hij kwam voor veel plezier en beleving.

Na afloop reactie;

"vond jullie act geweldig"

"heerlijk om zulke enthousiaste rendieren met een kerstman door de straten te zien rennen"

"Prachtige act"

"Kan hem iedereen aanraden!"

Lichtfestival Ede, Zomerbries, Cultura Ede

 

 

Pret op Recept

Creatief & Origineel

"Pret op Recept is een creatieve en originele act die je diner, buffet of receptie extra kan opfleuren. Vaak hebben bijeenkomsten waar iets te vieren valt iets nodig om er een succes van te maken. Een entertainer, een openingsact, een verwelkomer bij de ingang of gewoon een opvuller van dooie momenten. Dat alles heeft Pret op Recept in huis."

"Tijdens het jaarlijkse etentje voor alle vrijwilligers van de Voedselbank Nijmegen gaf Pret Op Recept acte de presence.  Naast de aanwezige muziek gaf de act extra glans aan de avond. We hebben er van genoten!" 

Jan Kroeze  - Voedselbank

Pretkok Leo

Als een wervelwind!

"Leo kwam als een wervelwind bij het gemeentehuis in Westervoort binnen. Via een collega had ik over hem gehoord en het leek me wel interessant. Na een kort belletje waarin ik hem beknopt het plan uitlegde planden we al snel een face-to-face meeting. Tijdens onze ontmoeting was ik al snel overtuigd."

"Leo zit vol energie en ideeën over hoe hij (en zijn team) een evenement naar een hoger niveau kan tillen. Mede door zijn inzet en enthousiasme werd de open dag van het gemeentehuis van Westervoort een succes. Wat mij het meest is bijgebleven, is hoe makkelijk hij contact maakt met jong en oud. Iedereen kijkt hem met een lach na."

"Ik zou Leo zeker aanraden en zonder meer zelf weer inhuren wanneer de kans hiervoor ontstaat."

Raoel Koole
 - Gemeente Westervoort

Blauw Blauw Blauw

Wat is dit nou

Recycle 0.1
Een blauw gespoten object met een televisiescherm als hoofd stond roerloos in het gras op ons festival. Wat is dit nou?
Kinderen speelden eromheen, niets vermoedend. Opeens voelt één van de kinderen nattigheid - letterlijk. Wat is dit nou!
Het object spuit water, trekt speels de aandacht van de kinderen. En het werkt. In no time staat een grote groep schaterlachende kinderen voor het object in de startblokken om weer een straal water te ontwijken. Zeer vermakelijk!

Frank Koenen
www.Maakweken.nl creatieve weken voor buitenkunst

Zet de boel op stelten

Wat een enthousiasme en energie!

"Ik heb Leo leren kennen tijdens de Dag van Elst waarin hij al enkele Jaren als steltloper zowel de toeschouwers, gasten van de gemeente en alle wandelaars wist te vermaken met zijn enthousiasme en niet aflatende energie."

"Leo heeft een natuurlijke gave om met zijn performance een lach te toveren op ieders gezicht. Naast de doorkomst huren we Leo vaker in voor bijeenkomsten, afscheidsrecepties en openingen. Altijd heeft hij weer een leuke act waar aanwezigen enthousiast op reageren."

Remco Janssen - Chef Kabinet gemeente Overbetuwe

Kom in de kas

De Pretkok voor de opening van Kom in de Kas?

"Het eerste contact was al verrassend, bruisend en de ideeën kwamen al spontaan naar voren."

"Met ‘t plezier of de pret zat het meteen goed. Vertrouwen krijgen was niet nodig, dat was er al vanaf het begin. En met een perfecte uitvoering op de opening zelf; groots (op stelten), onbevangen en sfeer makend in de vroege ochtend nam Leo iedereen mee in in de sfeer die wij voor ogen hadden; ontspannen en informeel. Daarna verraste Kleine Leo tijdens de rondleiding door de kas iedereen nog met een bakje grond wat na enige hilariteit een heerlijk bakje chocolademousse bleek te zijn."

"Kortom de pret kwam op recept, dat werd ons wel duidelijk en het recept was uitstekend!"

 Voorzitter van Kom in de Kas Arnhem-Nijmegen

Dromenvanger XXL

Een echte flexibele meedenker

"Op de Cultureel Terras De KaaijKaaij te Nijmegen hebben we ondertussen al veel van Pret op Recept gezien, met veel plezier! Of Leo nou op springstelten door de drukte van de zomerfeesten hopte (en ondertussen voor vermaak zorgde met zijn bijenbillen) of ergens stilstond, vermomd als de kleine Leoke met een speen in de mond of als de kleine chef met zijn ranjabar, hij toverde bij jong en oud een lach op het gezicht."

"Ik denk dat het niet alleen komt omdat hij zijn kostuums en gebaren steeds weer tot in de puntjes uitwerkte. Ook als Leo geen lapjespak aan had was het goed samenwerken. Hij denkt mee, is flexibel en weet het publiek te entertainen. Een aanrader!"

Cultureel terras de Kaaij

Leo Dirks uit Lent doet mee san Living Statues in Arnhem als Leoke. © Rolf Hensel

Leo Dirks uit Lent doet mee san Living Statues in Arnhem als Leoke. © Rolf Hensel

Vader Leo uit Lent is zondag 'baby statue'

LENT - Met een verschijning als 'baby statue' is Leo Dirks uit Lent zondag hoogstwaarschijnlijk het kleinste levende standbeeld tijdens het evenement Living Statues in Arnhem. Dat hij überhaupt meedoet is al een wonder, vindt hij zelf. „Ik ben een druktemaker. Met zo lang stilstaan verleg ik een grens.”

Leo Dirks uit Lent doet mee san Living Statues in Arnhem als Leoke. © Rolf Hensel

Green Chef Een waar talent!

Een grandioze act!

"Deze green chef kok is in staat met zijn expressie, mimiek en gebruik van ogen ( zonder taalgebruik) een reactie van het publiek op een geweldige manier te bewerkstelligen. Dat alles vanuit een statische posiitie."

"Vooral leuk te zien hoe hij met kinderen werkt. Door in alle rust en met respect voor dit kind krijgt hij van hen het volledige vertrouwen. Verlegen kinderen krijgt hij zover om hen te laten handelen en hun angst te overwinnen. De interactie met het kind is enorm."

"Het is een genot om te zien hoe deze kok met kinderen werkt. Met jonge kinderen en ook met pubers."

"Een grandioze act!"

Lidy Roelofs

Wat een jonge honden!

Vermaak voor jong en oud!

Fantastische act waarbij jong en oud zich vermaakt. De honden gedragen zich navenant het publiek. En het baasje heeft het er maar druk mee. Maar let op: hij houdt alles en iedereen in de gaten en heeft een goed oog voor wat er kan en mogelijk is. Geschikt voor elk evenement. Wat een professionals!

Adrie van Essen - Kunsten op Straat Diepenheim (NL)

Leo Dirks uit Lent doet mee san Living Statues in Arnhem als Leoke. © Rolf Hensel

Er is geen beter recept dan Pret op recept!

Spontane en snelle meedenker

"Inmiddels hebben we in de Sint Maartenskliniek bij vier verschillende activiteiten gebruik gemaakt van Pret op recept. T.w. de vrijwilligersavond (oktober 2017), presentatie jaarplan Facilitair Bedrijf (februari  2018), personeelsavond reumatologen (voorjaar 2018) en recent de lampion-optocht in het kader van de viering van Sint Maarten (11e-van-de-11e)."

"Pret op recept is een goed recept. Telkens weer wist Leo Dirks zich op spontane en snelle wijze in te leven én mee te denken over de invulling van het programma. Met groot enthousiasme vertolkt hij zijn rol. Daarbij heeft hij een prettige en duidelijke stem, welke ook zonder microfoon duidelijk te verstaan is. En aan verkleedpartijen ontbreekt het ook niet. Telkens weer werd mede door de bijdrage van Pret op recept/Leo het festijn een groot succes, zowel voor groot én klein."

"Er is geen beter recept dan Pret op recept!"

Namens Sint Maartenskliniek,

Leo Joosten, voorzitter personeelscommissie en coördinator vrijwilligerswerk.

Doe dan net als wij en boek de Ranja Chef

Klein van stuk maar groot qua resultaat

"Afgelopen 6 oktober hebben wij de Ranja Chef van Pret op recept bij ons festival bij de Boreel in Deventer gehad. Het is een vriendelijk mannetje dat niet veel zegt maar toch ook weer heel veel zegt."

"Zijn lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen spreken boekdelen. Hij is erg kindvriendelijk, biedt een ieder die het wil een bekertje ranja aan. Maar niet iedereen durft op zijn aanbod in te gaan. Is die ranja wel drinkbaar? Gaat hij iets anders doen dan ik verwacht? In elke situatie is de Ranja Chef de perfecte gastheer. Wanneer iemand zijn ranja niet durft te drinken toont hij aan dat dit zeker drinkbaar is door zelf een slok te nemen en wanneer er iets onverwachts gebeurt breekt de zon door op zijn toch al vrolijke gezicht."

"Het is een feest om deel te nemen aan zijn act, maar een minstens net zo'n groot feest om te kijken naar de reacties van omstanders op zijn act. Kortom, gaat u voor gezelligheid en wilt u een sfeer/smaakmaker bij uw feest/ opening/ festival/ etc. Doe dan net als wij en boek de Ranja Chef. Klein van stuk maar groot qua resultaat."

Yvanca

Leo Dirks uit Lent doet mee san Living Statues in Arnhem als Leoke. © Rolf Hensel

Ruim 40x pret op recept

De Pretkok voor de opening van Kom in de Kas?

"Van 2006 tot en met mijn pensioen in 2017 heb ik ruim 40 keer gebruik gemaakt van Pret op Recept. Elke keer moest Leo weer meedenken over een aangepaste act rond Duurzaamheid, Afval, Milieu, etc..."

"Wij verstonden elkaar en hadden aan weinig woorden voldoende. Heldere communicatie.Nooit kwam ik met een simpele vraag. Elke keer was het resultaat tot tevredenheid van mij en mijn klant."

Giel van Dam

Leo Dirks uit Lent doet mee san Living Statues in Arnhem als Leoke. © Rolf Hensel

Iedereen kookte enthousiast mee

Wat en feest!

"In april 2017 werd ik 60 en mijn man 65 jaar. Reden voor een groot feest. Wij wilden 90 mensen uitnodigen en verwachten 50 mensen die echt zouden komen. We vroegen de Pretkok om samen met onze gasten een maaltijd te bereiden."

"Uiteindelijk bleken er geen 50 maar 150 gasten te zijn. Een klus die wel wat erg groot werd maar, hoewel op het randje, het is gelukt. Iedereen kookte enthousiast mee, alle magen werden gevuld en de Pretkok is een grote ervaring rijker."

Karen Folkertsma

Zet de boel op stelten

Wat een enthousiasme en energie!

"Ik heb Leo leren kennen tijdens de Dag van Elst waarin hij al enkele Jaren als steltloper zowel de toeschouwers, gasten van de gemeente en alle wandelaars wist te vermaken met zijn enthousiasme en niet aflatende energie."

"Leo heeft een natuurlijke gave om met zijn performance een lach te toveren op ieders gezicht. Naast de doorkomst huren we Leo vaker in voor bijeenkomsten, afscheidsrecepties en openingen. Altijd heeft hij weer een leuke act waar aanwezigen enthousiast op reageren."

Remco Janssen - Chef Kabinet gemeente Overbetuwe

Leo Dirks uit Lent doet mee san Living Statues in Arnhem als Leoke. © Rolf Hensel

Hij heette eenieder welkom als schalkse majoor

Een echte aanrader

"Op zondag  8 oktober vierden we met onze 12 bewoners het feit dat woonlocatie de Lijnbaan in Beneden-Leeuwen 10 jaar bestond. Een mooi moment om eens goed uit te pakken met toeters en bellen én Pretkok Leo. Hij heette eenieder welkom als schalkse majoor met veel te grote handen om daarna  het feest te openen met een openingswoord."

"Familie, vrienden, begeleiders en vrijwilligers waren uitgenodigd om het feest luister bij te zetten en ook de directeur kwam een toespraakje houden."

"Toen de majoor weer naar de kazerne was vertrokken werden we nog getrakteerd op een kok die de boel op stelten kwam zetten en een toost uitbracht op alle aanwezigen. Na een heerlijke race met rol- en andersoortige stoelen, werd het feest besloten met een mooie groepsfoto van alle bewoners. We hebben allemaal genoten van het feest én de aanwezigheid van Pretkok Leo, een échte aanrader."

Met vriendelijke groet,

Richard Harmsen - Begeleider - Syndion (locatie Lijnbaan)

CONCORDIA DRIEL 100 JAAR

WAT EEN VERRASSEND OPTREDEN

"Wat een verrassend optreden tijdens ons jubileum. Niet wetende wat echt te kunnen verwachten was best spannend. Het bepaalt toch mede de sfeer op deze voor onze vereniging belangrijke avond. Maar wat heeft Leo het goed gedaan. Het was duidelijk merkbaar dat hij zich zorgvuldig had voorbereid en verdiept in het verhaal achter onze club en het jubileum. Zo treffend heeft hij zijn performance neergezet deze avond! Hij bracht het met passie en lol voor het werk. En met respect voor alle aanwezigen! Jong en oud heeft van deze avond genoten, mede dankzij Leo!
Top act!"

ORGANISATIE CONCORDIA DRIEL