Skip to main content

Wisent zet 'm op

...

Wisent zet 'm op

...

Wisent zet 'm op

...

Wat mag je van ons verwachten

Iedereen in de lapjesmand,

Na een pittige tijd van opgehokt zijn. Zetten we graag uw event weer op Spanning. De natuur wordt vandaag ingepikt door een bijzonder kleurrijke, zeldzame, wilde eenhoevige stier.

De Wisent komt naar de kern.

De Wisent (de Europeese Bizon), het grootst nog levende zoogdier, moest met een heus fokprogramma weer de Brabantse natuur in. In 2016 werd de Wisent uitgezet in de Brabantse natuur om te grazen en voor nageslacht te zorgen.

Helaas ging het helemaal mis. De wisenten waren zo wild en natuurlijk dat de recreanten en toeristen niet meer in het natuurgebied mochten komen. Het levensgevaarlijke alfa mannetje van de Wisenten, genaamd Shogun, mocht niet de nieuwe dictator worden. Hij vertoonde onaanvaardbaar gedrag naar mensen toe. Daarom is hij serieus afgeknald!

De stier is nu opgezet en te bezichtigen.  Hij is tentoongesteld om op een veilige manier de natuur van dichtbij te kunnen beleven en te leren over hun rol! De natuurlijke Shugon is nu in diverse musea te zien.

“Wisent, zet ‘m op! 

Pret op Recept biedt u het veilig en gecultiveerd alternatief voor de levende Wisent. Een opgezette wisent stier die uitgedaagd wordt door uw publiek samen met de lapjesman in de kleur van lucht, water en vrijheid…

De natuur heeft niet gewonnen en krijgt ons er niet onder.

We weten allemaal dat de natuur zich niet makkelijk laat temmen. Het gevolg is een hilarisch spel tussen stier en publiek. Wie wint?

Eindelijk weer een stier door de straat… kom kijken en zelf de wisent aaien en knuffelen…U krijgt u een stukje ongerepte kwetsbare natuur. Het moet wel allemaal op eigen tempo want anders wordt hij koppig en opgejaagd. Krijgt u hem op de foto, behoed voor uitsterven want wist je dat hij onder de big five van Europa behoort??

..Wisent zet um op pas wel op hij is Levenslustig.

 

Naam
Wisent zet 'm op
Genre
Straattheater, Optocht
Artiesten
3 artiesten
Tijdsduur
3x30 minuten binnen 4 uur
Speelvlak
Mobiele act
Vlakke ondergrond
Minimaal 3 meter hoogte
Kleedruimte
Stal voor stier
Begane grond